Duurzaamheidsambassadeursnetwerk ForFarmers houdt eerste inspiratiesessie

16 maart 2021

Duurzaamheid bij ForFarmers. Waar denk je dan aan? Misschien aan voer geproduceerd met duurzame soja. Aan minder energie verbruiken bij de voerproductie. Of aan een zuinige rijstijl van chauffeurs? Sinds de lancering van onze duurzaamheidsstrategie Going Circular krijgt duurzaamheid nog een dimensie met het eigen ambassadeursnetwerk voor medewerkers van ForFarmers. In februari vond de eerste overkoepelende inspiratiesessie plaats. 

Afbeelding: 210312_Inspiratiesessie ambassadors 22 febr.2021
De leden van het duurzaamheidsambassadeursnetwerk hielden een inspiratiesessie over duurzaamheid bij ForFarmers

Going Circular in voerproductie

Arthur van Och (directeur Supply Chain) nam ons mee in de wereld van de supply chain bij ForFarmers. ForFarmers doet al veel op het gebied van duurzaamheid: voor de voerproductie kopen we groene energie in, we hebben een biomassacentrale in Lochem, er komen zonnepanelen op daken van onze locaties, en we kijken naar positieve initiatieven in andere landen. Zo dragen we in Polen bij aan het terugdringen van het gebruik van bruinkool door de installatie van een gasgestookte ketel die tegelijk elektriciteit opwekt. 

De duurzame medewerker

Eveline Paternotte (directeur HR) stelt dat vitaliteit ook past in de duurzaamheidsgedachte. Vitale medewerkers zijn duurzame medewerkers. Medewerkers hebben steeds meer behoefte aan informatie over fit en in balans blijven, en over gezondheid. Daarom voorzien we ze van passende informatie. 

Laat de energie op de boerderij blijven

Max Dekker en Irene Koopman, twee van de vier studenten van het winnende ForFarmers-team van de Sustainable Business Challenge 2020, hebben een deel van de inspiratiesessie bijgewoond om hun winnende idee toe te lichten. Max vertelt dat ze eerst vooral aan het kijken waren hoe energie vanaf de boerderij naar een productielocatie van ForFarmers zou kunnen. Maar uiteindelijk kwamen ze op het plan om de energie op de boerderij te laten. Ze wonnen met hun idee van een mobiele pellet-pers op de boerderij. Erg inspirerend! Lees er meer over in dit nieuwsartikel.

Over het ambassadeursnetwerk

De inspiratiesessies zijn onderdeel van het ambassadeursnetwerk duurzaamheid. Een groep van 44 medewerkers uit België/Nederland, Duitsland en UK is aangesloten bij dit netwerk, dat geleid wordt door Nick Major (directeur Corporate Affairs). Het netwerk werkt in teams per land, en tijdens inspiratiesessies komt iedereen bijeen. Doel is informatie te delen en inspiratie opdoen van in- of externe sprekers.