ForFarmers steunt Responsible Soy Declaration

19 juni 2019

Afgelopen week bracht FEFAC (Europese federatie voor voerproducenten) onder voorzitterschap van onze collega Nick Major (Corporate Affairs Director) de ‘Responsible Soy Declaration’ uit. ForFarmers steunt deze verklaring volledig. Op het online platform kunnen Europese voerproducenten vrijwillig verklaren dat zij verantwoord geteelde soja inkopen. ForFarmers heeft zich enorm ingezet om dit initiatief Europees en sectorbreed mogelijk te maken. Als koploper op het gebied van duurzaamheid werkt ForFarmers al hard aan het verduurzamen van de Europese sojaketen; het spreekt voor zich dat ForFarmers ook tot de eerste organisaties behoort die de verklaring tekenen.

Afbeelding: Soy bean field_inline

Bijdragen aan transformatie van sojamarkt

Nick Major over het initiatief en de rol van ForFarmers hierin: “FEFAC moedigt haar leden aan bij te dragen aan het gemeenschappelijk doel om de markt voor sojaproducten die in de Europese diervoederindustrie worden gebruikt te transformeren. Als vanzelfsprekend behoort ForFarmers tot de eerste organisaties die dit initiatief steunen, niet alleen omdat we hier als organisatie voor staan, maar ook omdat we al verantwoord geteelde soja inkopen. We zijn trots dat we met dit initiatief onze verantwoorde inkoop naar een hoger plan kunnen tillen.”

Inkooprichtlijnen

Het tekenen van de Responsible Soy Declaration van FEFAC houdt in dat bedrijven toezeggen specifieke stappen te ondernemen om soja(meel) verantwoord in te kopen. Hierbij worden de FEFAC-inkooprichtlijnen voor soja als referentiekader gebruikt. ForFarmers werkt – ook al vóór het ondertekenen van de verklaring – volgens de inkooprichtlijnen van FEFAC.

Lees meer over de FEFAC-inkooprichtlijnen.