Hoe ervaren de studenten de Sustainable Business Challenge?

6 december 2019

Enkele weken geleden zijn twaalf studenten enthousiast aan de slag gegaan met de duurzaamheidscase die ForFarmers heeft uitgezet tijdens de Sustainable Business Challenge. Inmiddels zijn ze bij ForFarmers te gast geweest en bezochten ze een melkveehouderij om meer informatie over de case te verzamelen. Ook zijn ze een dag ondergedompeld in een ‘Innovation Lab’ waar ze via een workshop ‘creatief denken’ zoveel mogelijk ideeën hebben gegenereerd om die vervolgens met ondersteuning van experts om te zetten in innovatieve en concrete oplossingen. Hoe ervaren de studenten deze Challenge zelf?

‘Ontzettend leuk en inspirerend; ik leer superveel’

Afbeelding: Hilleke Ketelaar

Hilleke Ketelaar: “Het is vooral ontzettend leuk en inspirerend. Vanwege alle contacten die je opdoet, maar ook doordat het creatieve proces om tot een business case te komen, wordt gefaciliteerd door ervaren enthousiaste mensen.” Hilleke, opgegroeid op een melkveebedrijf, is afgestudeerd aan Wageningen Universiteit en heeft de European Master in Sustainable Animal Nutrition & Feeding gedaan. “Waarom ik aan de Challenge deelneem? Enerzijds om mij te verdiepen in duurzaamheid. Anderzijds om mijzelf persoonlijk en professioneel uit te dagen en verder te ontwikkelen als young professional. In korte tijd leer je superveel, ook door het Innovation Lab: hoe achterhaal je de ware kern van een probleem, hoe herken je denkpatronen en hoe kun je die doorbreken. Je leert om out of the box te denken en niet met standaardoplossingen te komen, dat je ideeën genereert zonder 'ja, maar', maar juist met 'ja, en'. Het is echt gaaf om via de business case praktijkervaring op te doen en daarmee tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het bedrijfsleven.”

‘Het sluit goed aan bij mijn opleiding en toekomstig werkveld’

Afbeelding: Linda Nijhof

Linda Nijhof volgt de opleiding Dier- en Veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. “Ik neem deel aan deze Challenge, omdat duurzaamheid momenteel een hot item is in de agrarische sector. De case van ForFarmers sluit goed aan bij mijn opleiding en bij mijn toekomstige werkveld. Ik kan me nu nog meer in kringlooplandbouw verdiepen en zo hoop ik voor de veehouder een goede gesprekspartner op dit onderwerp te worden. Het is verder een mooie uitdaging om samen met andere mensen, met verschillende achtergronden, op zoek te gaan naar een creatief idee om de veehouderij te helpen verder te verduurzamen. Je kent elkaar niet, maar moet wel een klus met elkaar klaren. Het is leuk om in dat proces de diverse kwaliteiten van iedereen te zien en in te zetten.”

Hilleke en Linda werken ieder in een ander team aan de case. De teams zijn multidisciplinair opgebouwd en dat is de kracht. Totaal zijn er drie teams bezig met de ForFarmers-case. Op 13 december is de finale waar de teams hun ideeën presenteren. Wij zijn benieuwd naar de resultaten!