Kleurrijk vooruitzicht: bloemenweides in Lochem, Almelo en Oosterhout!

2 juni 2022

Vorig jaar hebben we genoten van de mooie bloemenweides bij onze productielocatie in Lochem. Dit mooie biodiversiteitsinitiatief dat vanuit ForFarmers-medewerkers is gestart om de braakliggende percelen bij onze fabrieken in te zaaien krijgt dit jaar vervolg: niet alleen in Lochem op Kwinkweerd 12 verschijnen straks weer volop bloemen, ook bij Reudink op Kwinkweerd 5 en de locaties van Almelo en Oosterhout zijn braakliggende percelen ingezaaid met een bloemenmengsel. Meer bloemen = meer bijen, vlinders en insecten = meer biodiversiteit in Nederland!

Honey Bee bloemenmengsel

Na het grote succes van vorig jaar hebben we onze bedrijfsleiders benaderd met de vraag of er grond beschikbaar is. Nou en of! Op de terreinen van Almelo, Oosterhout en Reudink zijn percelen beschikbaar voor de bloemenweides. Bij de andere productielocaties lukt het helaas niet, hier is de eigen grond verhard met asfalt of straatwerk.

Dit jaar is het bloemenmengsel Honey Bee van onze hofleverancier Limagrain/Advanta gezaaid. En bij de hoofdlocatie in Lochem (Kwinkweerd 12) zijn ook al twee bijenkasten geplaatst. Zo streven we samen naar meer biodiversiteit in Nederland.

 

De perceelsvoorbereidingen in beeld

Biodiversiteit in Lochem_Reudink
Biodiversiteit in Oosterhout_perceel
Biodiversiteit in Oosterhout_perceel voorbereiden
Biodiversiteit in Oosterhout_perceel gereed
Biodiversiteit in Oosterhout_perceel inzaaien
Biodiversiteit in Lochem_bijenkasten

Hoe meer bloemen, hoe meer bijen, hoe meer vreugd!

Zelf bijdragen aan de ontwikkeling en het herstel van biodiversiteit is helemaal in lijn met onze duurzaamheidsstrategie Going Circular, For the Future of Farming. Zo creëren we in onze directe omgeving meer natuur voor bijen en andere insecten: hoe meer bloemen, hoe meer bijen, hoe meer vreugd!