Meer biodiversiteit rondom onze fabriek in Lochem

21 mei 2021
Afbeelding: Bloemenmengsels voor bijen in Lochem_intro (360x270)

Ons nieuwe ambassadeursnetwerk duurzaamheid trapt een biodiversiteitsproject af op ons eigen terrein. Op nu nog braakliggende graspercelen rondom onze hoofdlocatie en fabriek in Lochem verschijnen deze zomer prachtige bloemenweides en plaatsen we bijenkasten ter bevordering van de biodiversiteit. 

“Wat kunnen we doen om het thema biodiversiteit te laten leven? Hoe kunnen we onze klanten motiveren aan biodiversiteit te doen?” In de eerste brainstormsessie van de werkgroep biodiversiteit, onderdeel van ons ambassadeursnetwerk duurzaamheid, keken we in eerste instantie naar wat we kunnen doen bij klanten. En toen kwam hét idee: begin bij jezelf – bij ForFarmers. Geef zelf het goede voorbeeld, straal uit dat je biodiversiteit belangrijk vindt. Dus vandaar het plan om de braakliggende graspercelen rondom onze fabriek in Lochem in te zaaien met een bloemenmengsel.

Grond bewerken en zaaien maar!

We doen dit project niet alleen. Agrarische natuurvereniging ’t Onderholt uit Vorden, helpt ons. Zij zijn o.a. initiatiefnemer van het zonnebloemlint in de gemeenten Lochem en Bronkhorst, hier hebben we eerder over gecommuniceerd. Vergroten van de biodiversiteit in de regio is hun doelstelling en daar past ons idee precies bij. Met ‘t Onderholt is het plan verder geconcretiseerd en binnenkort gaat Loonbedrijf Elweco Medo uit Laren het bloemenmengsel inzaaien. De afbeelding laat zien om welke stukken het gaat.

Afbeelding: Kaart bloemenmengsels Lochem_720x490

Hoe meer bloemen, hoe meer bijen, hoe meer vreugd!

Zelf bijdragen aan de ontwikkeling en het herstel van biodiversiteit is helemaal in lijn met onze duurzaamheidsstrategie Going Circular, For the Future of Farming. Zo creëren we in onze directe omgeving meer natuur voor bijen en andere insecten: hoe meer bloemen, hoe meer bijen, hoe meer vreugd!