Sustainable Business Challenge 2020 krijgt verdieping

1 december 2020

De twaalf studenten van de Sustainable Business Challenge die hun tanden in de uitdaging van ForFarmers hebben gezet, zijn vandaag - tijdens een virtueel bedrijfsbezoek - meer te weten gekomen over ForFarmers. Nick Major, onze corporate affairs directeur, heeft de studenten met veel enthousiasme meegenomen in de wereld van ForFarmers. Major vertelde over onze Build to Grow strategie en onze nieuwe duurzaamheidsstrategie Going Circular en heeft met de studenten gesproken over de duurzaamheidsvraagstukken van ForFarmers.

Afbeelding: 201113_Sust.business challenge inhousedag_in line

Hernieuwbare energie bij ForFarmers en op de boerderij

Gedurende de dag vlogen collega’s met specifieke kennis in. Stan Raben, directeur engineering & projects, vertelt over projecten en initiatieven waar we als ForFarmers bij betrokken zijn om onze productie verder te verduurzamen. Denk aan de biomassacentrale in Lochem die gestookt wordt met lokaal afvalhout en waarmee we de gasconsumptie van onze Lochemse fabriek naar vrijwel nul hebben kunnen terugbrengen.

Johan Temmink, specialist mineralenmanagement, spreekt met de studenten over duurzaamheid op het boerenerf en onze betrokkenheid daarin. Tot slot nam trader Anouk Veldscholten de studenten (virtueel) mee naar het boerenbedrijf. Zij introduceerde Energiecoöperatie IJskoud, een coöperatie van boeren die biogas produceren. Dit is een concreet voorbeeld van hoe op het boerenerf hernieuwbare energie opgewekt kan worden.

Students Going Circular – de uitdaging

We zijn erg benieuwd hoe de studenten alle input van dit virtueel bedrijfsbezoek kunnen verwerken in hun uitdaging: hoe kunnen we als ForFarmers hernieuwbare energie die is opgewekt op het boerenerf benutten voor het verder verduurzamen van onze eigen productie, zodat we kringlopen verder kunnen sluiten. De studenten hebben vandaag vragen kunnen stellen aan verschillende experts binnen onze organisatie om hun voorstel passend te maken. We zijn ontzettend benieuwd naar hun ideeën en plannen.

Hoe gaat de Sustainable Business Challenge verder?

De studenten gaan nu eerst in hun eigen team met onze case aan de slag. Zij worden daarbij geholpen door een aantal medewerkers van ForFarmers. Half december is de finale, waar de teams hun idee presenteren en wij één winnaar aanwijzen. Wie weet kunnen we het winnende idee wel in de praktijk brengen.

Tot half december hebben de studenten nog enkele verdiepende sessies. Wordt vervolgd…