Van een goed doel, voor een goed doel

14 februari 2019

Afgelopen jaar hebben collega’s Herman Bunte en Jan Fledderus zich ingezet voor projecten van Agriterra. Dit is een initiatief om boerenorganisaties en coöperaties in opkomende landen te helpen professionaliseren. Sinds 2017 werkt ForFarmers samen met Agriterra.

Herman en Jan zijn afgereisd naar het buitenland om hun kennis met bedrijven aldaar te delen. Herman, Specialist Biologische Rundveehouderij bij Reudink, ging naar Kenia om daar twee coöperaties inzicht te geven in het werken met kengetallen en hoe dit tot meer melkproductie kan leiden.
Jan, Innovation Manager Piglets bij het Nutritie Innovatie Centrum van ForFarmers, heeft zich op de Filipijnen ingezet om bij een coöperatie de concurrentiekracht op het gebied van nutritie te verbeteren. 

Voor de inzet van ForFarmers-collega’s in Agriterra-projecten ontvangt ForFarmers een vergoeding. Deze vergoeding geeft ForFarmers door aan een ander goed doel. Ditmaal is gekozen voor BIG Challenge, het initiatief van de agrarische sector om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker.

Uit naam van ForFarmers overhandigde Jan Fledderus een cheque ter waarde van € 5.000,- aan Ruud van Wee die teamcaptain is van een van de twee ForFarmers BIG Challenge teams.

Afbeelding: 190212 Overhandiging cheque Agriterra-BigChallenge_1
Ruud van Wee (rechts) ontvangt de cheque uit handen van Jan Fledderus.