Videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoederindustrie’: ForFarmers pakt kansen voor CO2-neutrale productie

1 september 2022

De Nederlandse diervoederbedrijven, verenigd in de brancheorganisatie Nevedi, willen aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Zij nemen hierin wereldwijd een koploperspositie in. Innovatie is hierbij het sleutelwoord. In een videoreeks van Nevedi laten de leden zien hoe ze dit aanpakken en wat ze concreet doen.

Reductie van emissies, spaarzaam omgaan met grondstoffen, meer reststromen uit andere industrieën benutten en de persoonlijke groei van medewerkers bevorderen, zijn enkele voorbeelden van hoe de bedrijven invulling geven aan duurzaam ondernemen.

ForFarmers: Kansen pakken voor CO2-neutrale productie

In de tweede video in de reeks ‘Duurzame innovaties in de diervoederindustrie’ staat ForFarmers centraal. ForFarmers wil naar een CO2-neutrale productie van diervoer, door minder energie te verbruiken en duurzame oplossingen toe te passen. Een van de doelen is in 2025 de energievraag voor 50% in te vullen met hernieuwbare energiebronnen. De duizenden zonnepanelen en de biomassa-installatie op de productielocatie Lochem zijn hier een goed voorbeeld van. En binnenkort gaat de fabriek in Deventer deels draaien op biogas van eigen klanten om zo het aardgasverbruik te beperken.