Raad van Bestuur ForFarmers N.V.

De Raad van Bestuur van ForFarmers bestaat uit de volgende leden:

Theo Spierings - CEO (Algemeen Directeur)

Theo Spierings

Lid Raad van Bestuur en Executive Team
Theo Spierings (1964, Nederlandse nationaliteit) trad op 1 januari 2023 aan bij ForFarmers. Met ingang van 17 januari 2023 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur en tevens CEO van ForFarmers. Als voorzitter van het bestuur is hij eindverantwoordelijk voor alle strategische en operationele zaken. Theo Spierings is benoemd voor één jaar.

Theo Spierings heeft een bachelors diploma in levensmiddelentechnologie en een MBA van Glasgow University. Zijn loopbaan startte bij Friesland Foods, waar hij ten tijde van de fusie met Campina CEO was. Vervolgens was Theo Spierings acht jaar CEO van Fonterra, de wereldspeler op het gebied van zuivel gevestigd in Nieuw Zeeland. Sindsdien heeft hij een adviesbureau opgericht om bedrijven te helpen met transformatie en duurzaam ondernemen. Dit bureau richt zich vooral op ondernemingen in de agrarische sector.

Roeland Tjebbes - CFO (Financieel directeur)

Roeland Tjebbes

Lid Raad van Bestuur en Executive Team
Roeland Tjebbes (1969, Nederlandse nationaliteit) trad op 1 maart 2020 aan bij ForFarmers en werd met ingang van 24 april 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V. Hij vervult de functie van CFO en stuurt in die hoedanigheid de afdelingen Control/Financiën, Informatie Technologie (IT), Juridische Zaken, Risicomanagement, Fusies & Overnames (M&A) en Investor Relations aan.

Zijn huidige contract is aangegaan voor een periode van vier jaar tot aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2024, wanneer hij herbenoembaar is voor wederom een periode van vier jaar.

Roeland Tjebbes is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht en is tevens opgeleid als registeraccountant aan de Universiteit van Tilburg. Na eerst accountant te zijn geweest begon hij aan een carrière bij verschillende ondernemingen in financiële managementposities. Hij heeft brede ervaring opgedaan in de voedings- en diervoersector, onder meer bij Perfetti Van Melle, Nutreco, Vion en de Hoogwegt Group. Hij is daarnaast lid van de Raad van Commissarissen van Royal Koopmans. 

Pieter Wolleswinkel - COO (Directeur)

Pieter Wolleswinkel - COO (Directeur)

Lid Raad van Bestuur en Executive Team
Pieter Wolleswinkel (1977, Nederlandse nationaliteit) startte in 2014 bij ForFarmers als directeur van de Business Unit Noord bij ForFarmers Duitsland. Gedurende 2018 was Pieter Wolleswinkel directeur van de Business Unit Varkens bij ForFarmers Nederland. Op 1 januari 2019 werd hij benoemd tot COO, verantwoordelijk voor ForFarmers Nederland en Reudink. Sinds 1 september 2021 zijn ForFarmers België en Pavo ook onderdeel van zijn portefeuille. Met ingang van 14 april 2022 is hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V. voor een termijn van vier jaar, eindigend aan het eind van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2026. Daarna is hij herbenoembaar voor wederom een periode van vier jaar.

Pieter Wolleswinkel groeide op een gemengd boerenbedrijf op. Hij is afgestudeerd in diergeneeskunde en heeft een MBA. Hij werkte na zijn studie een aantal jaren als dierenarts en vervolgens in internationale leidinggevende posities bij Provimi.

Het Executive Team

Het Executive Team (ET) van ForFarmers bestaat uit de leden van de Raad van Bestuur (het Bestuur) en de overige ET-leden.

  • Ernst Friedlaender is Directeur ForFarmers Duitsland.
  • Rob Kiers is Directeur M&A.
  • Arthur van Och, Directeur Supply Chain, is verantwoordelijk voor Inkoop, Formulatie & Kwaliteit, Productie & Logistiek, Continue Verbeterprogramma’s (Operational Excellence), Engineering en Projecten, Duurzaamheid en Health & Safety.
  • Luc de Baets, Groep Directeur HR a.i., stuurt de disciplines HR en Corporate Communicatie aan.
  • Steven Read is Directeur ForFarmers Verenigd Koninkrijk.
  • Pawel Swierkula is Directeur ForFarmers/Tasomix, Polen.
  • De positie van Directeur Business Development, verantwoordelijk voor Marketing, Nutritie en Next Level Innovation is sinds februari 2022 vacant en wordt waargenomen door Steven Read.