Raad van bestuur ForFarmers N.V.

De raad van bestuur van ForFarmers bestaat uit de volgende leden:

Pieter Wolleswinkel - CEO (Algemeen directeur)

Pieter Wolleswinkel

Lid raad van bestuur en executive team
Pieter Wolleswinkel (1977, Nederlandse nationaliteit) startte in 2014 bij ForFarmers als directeur van de business unit Noord bij ForFarmers Duitsland. In 2018 werd hij directeur van de business unit Varkens bij ForFarmers Nederland. Hij werd op 1 januari 2019 benoemd tot Directeur ForFarmers Nederland. Later werd ook ForFarmers België onderdeel van zijn portefeuille. Op 14 april 2022 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur en COO van ForFarmers. Op 3 april 2023 werd hij benoemd tot CEO van ForFarmers. Zijn huidige termijn duurt vier jaar en eindigt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2026. Op dat moment is hij herbenoembaar voor opnieuw een periode van vier jaar.

Pieter Wolleswinkel groeide op een gemengd boerenbedrijf op. Hij is afgestudeerd in diergeneeskunde en heeft een MBA gehaald op de TIAS School for Business and Society. Na zijn studie heeft hij een aantal jaren gewerkt als dierenarts en daarna in internationale leidinggevende posities bij Provimi (thans Cargill).

Rob Kiers - COO (Operationeel directeur)

Rob Kiers

Lid raad van bestuur en executive team
Rob Kiers (1980, Nederlandse nationaliteit) startte in 2021 bij ForFarmers als Director Mergers & Acquisitions (M&A). In het najaar van 2021 werd hem gevraagd daarnaast ook leiding te geven aan het project rondom de herziening van de strategie 2025. In september 2021 werd hij als Director Strategy en M&A lid van het ForFarmers Executive team. Op 5 juni 2023 is hij benoemd tot COO van ForFarmers. Zijn huidige termijn eindigt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2027. Op dat moment is hij herbenoembaar voor opnieuw een periode van vier jaar.

Rob Kiers is afgestudeerd in International Business aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na zijn studie startte hij zijn carrière als business en project control consultant. Vervolgens heeft hij brede internationale ervaring opgedaan in verschillende commerciële en leidinggevende posities die hij bekleedde bij Nutreco International, onder meer in Oost-Europa, Midden-Oosten, Latijns Amerika en meest recent in Afrika en Azië.

Marloes Roetgerink – CFO (Financieel directeur)

Marloes Roetgerink

Lid raad van bestuur en executive team

Marloes Roetgerink (1979, Nederlandse nationaliteit) is op 1 juni 2024 bij ForFarmers gestart als CFO. Zij heeft de tien hieraan voorafgaande jaren gewerkt bij Royal FrieslandCampina (RFC). Haar huidige termijn eindigt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2028. Op dat moment is zij herbenoembaar voor opnieuw een periode van vier jaar.

Marloes Roetgerink bekleedde verschillende senior financiële functies bij RFC, meest recentelijk als Business Group CFO (Europa). Daarvoor werkte ze tien jaar in verschillende financiële functies in de voedingsmiddelenindustrie bij Heineken N.V. Marloes studeerde Industrial Engineering & Management aan de Universiteit Twente en voltooide vervolgens een Executive Master of Finance and Control (RC) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Executive team

Het executive team bestaat uit de bestuursleden en de managing directors van de Operating Companies (OpCo’s), en de directeuren Group HR, Legal & Corporate Affairs en Centre of Excellence.

  • Ernst Friedlaender is managing director ForFarmers Duitsland.
  • Pawel Swierkula is managing director ForFarmers/Tasomix Polen.
  • Mark Cole is managing director OpCo ForFarmers UK
  • Koen Brinkman is managing director OpCo Varkens & Pluimvee Nederland
  • Wilfred Jonkman is managing director OpCo Herkauwers Nederland
  • Isolde Eleveld-Terwel is Group HR director
  • Ilse Niehof-Duivelshof is Legal & Corporate Affairs director
  • Steven Read is Centre of Excellence & Procurement director a.i. vanaf 1 april 2024.