Raad van Bestuur ForFarmers N.V.

De Raad van Bestuur van ForFarmers bestaat uit de volgende leden:

Chris Deen - CEO (Algemeen Directeur)

Afbeelding: Chris Deen.jpg

Lid Raad van Bestuur en Executive Team
Chris Deen (1967, Nederlandse nationaliteit) trad op 1 juli 2022 aan bij ForFarmers als lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V. en vervult de functie van CEO. Als voorzitter van de Raad van Bestuur is hij eindverantwoordelijk voor alle strategische en operationele zaken. Uit hoofde van zijn functie is hij lid van de Steering Group van de European Feed Manufacturers' Federation (FEFAC).

Zijn huidige contract is aangegaan voor een periode tot aan het einde van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2026, wanneer hij herbenoembaar is voor wederom een periode van vier jaar.

Chris Deen heeft bedrijfseconomie en informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is tevens opgeleid als registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij EY als accountant en stapte in 1996 over naar Sara Lee/Douwe Egberts. Daar bekleedde hij tot 2010 verschillende functies, waaronder CFO van Douwe Egberts Coffee Systems in Nederland en Algemeen Directeur van Sara Lee International Foodservice Iberia (Barcelona, Spanje). Bij Bakkersland, indertijd de grootste bakkerijproducent in Nederland, vervulde Chris Deen tussen 2012 en 2016 eerst de CFO en vervolgens de CEO positie. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko, was hij COO en Integratie Directeur van Euroma (producten op basis van kruiden en specerijen). 

 

Roeland Tjebbes - CFO (Financieel directeur)

Roeland Tjebbes

Lid Raad van Bestuur en Executive Team
Roeland Tjebbes (1969, Nederlandse nationaliteit) trad op 1 maart 2020 aan bij ForFarmers en werd met ingang van 24 april 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V. Hij vervult de functie van CFO en stuurt in die hoedanigheid de afdelingen Control/Financiën, Informatie Technologie (IT), Juridische Zaken, Risicomanagement, Fusies & Overnames (M&A) en Investor Relations aan.

Zijn huidige contract is aangegaan voor een periode van vier jaar tot aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2024, wanneer hij herbenoembaar is voor wederom een periode van vier jaar.

Roeland Tjebbes is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht en is tevens opgeleid als registeraccountant aan de Universiteit van Tilburg. Na eerst accountant te zijn geweest begon hij aan een carrière bij verschillende ondernemingen in financiële managementposities. Hij heeft brede ervaring opgedaan in de voedings- en diervoersector, onder meer bij Perfetti Van Melle, Nutreco, Vion en de Hoogwegt Group. Hij is daarnaast lid van de Raad van Commissarissen van Royal Koopmans. 

Pieter Wolleswinkel - COO (Directeur)

Pieter Wolleswinkel - COO (Directeur)

Lid Raad van Bestuur en Executive Team
Pieter Wolleswinkel (1977, Nederlandse nationaliteit) startte in 2014 bij ForFarmers als directeur van de Business Unit Noord bij ForFarmers Duitsland. Gedurende 2018 was Pieter Wolleswinkel directeur van de Business Unit Varkens bij ForFarmers Nederland. Op 1 januari 2019 werd hij benoemd tot COO, verantwoordelijk voor ForFarmers Nederland en Reudink. Sinds 1 september 2021 zijn ForFarmers België en Pavo ook onderdeel van zijn portefeuille. Met ingang van 14 april 2022 is hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V. voor een termijn van vier jaar, eindigend aan het eind van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2026. Daarna is hij herbenoembaar voor wederom een periode van vier jaar.

Pieter Wolleswinkel groeide op een gemengd boerenbedrijf op. Hij is afgestudeerd in diergeneeskunde en heeft een MBA. Hij werkte na zijn studie een aantal jaren als dierenarts en vervolgens in internationale leidinggevende posities bij Provimi.

Het Executive Team

Het Executive Team (ET) van ForFarmers bestaat uit de leden van de Raad van Bestuur (het Bestuur) en de overige ET-leden.

  • Ernst Friedlaender is Directeur ForFarmers Duitsland.
  • Rob Kiers is Directeur M&A.
  • Arthur van Och, Directeur Supply Chain, is verantwoordelijk voor Inkoop, Formulatie & Kwaliteit, Productie & Logistiek, Continue Verbeterprogramma’s (Operational Excellence), Engineering en Projecten, Duurzaamheid en Health & Safety.
  • Eveline Paternotte, Groep Directeur HR, stuurt de disciplines HR en Corporate Communicatie aan.
  • Steven Read is Directeur ForFarmers Verenigd Koninkrijk.
  • Pawel Swierkula is Directeur ForFarmers/Tasomix, Polen.
  • De positie van Directeur Business Development, verantwoordelijk voor Marketing, Nutritie en Next Level Innovation is sinds februari 2022 vacant en wordt waargenomen door Steven Read.