Raad van bestuur ForFarmers N.V.

De raad van bestuur van ForFarmers bestaat uit de volgende leden:

Pieter Wolleswinkel - CEO (Algemeen directeur)

Pieter Wolleswinkel

Lid raad van bestuur en executive team
Pieter Wolleswinkel (1977, Nederlandse nationaliteit) startte in 2014 bij ForFarmers als directeur van de business unit Noord bij ForFarmers Duitsland. In 2018 werd hij directeur van de business unit Varkens bij ForFarmers Nederland. Hij werd op 1 januari 2019 benoemd tot Directeur ForFarmers Nederland. Later werd ook ForFarmers België onderdeel van zijn portefeuille. Op 14 april 2022 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur en COO van ForFarmers. Op 3 april 2023 werd hij benoemd tot CEO van ForFarmers. Zijn huidige termijn duurt vier jaar en eindigt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2026. Op dat moment is hij herbenoembaar voor opnieuw een periode van vier jaar.

Pieter Wolleswinkel groeide op een gemengd boerenbedrijf op. Hij is afgestudeerd in diergeneeskunde en heeft een MBA gehaald op de TIAS School for Business and Society. Na zijn studie heeft hij een aantal jaren gewerkt als dierenarts en daarna in internationale leidinggevende posities bij Provimi (thans Cargill).

Roeland Tjebbes - CFO (Financieel directeur)

Roeland Tjebbes

Lid raad van bestuur en executive team
Roeland Tjebbes (1969, Nederlandse nationaliteit) trad op 1 maart 2020 aan bij ForFarmers. Met ingang van 24 april 2020 werd hij voor vier jaar benoemd tot lid van de raad van bestuur van ForFarmers N.V. Als CFO stuurt hij de afdelingen Control/Financiën, Informatie Technologie (IT), Juridische Zaken, Risicomanagement, Fusies & Overnames (M&A) en Investor Relations aan. Op de jaarlijkse AvA in 2024 is hij herbenoembaar voor opnieuw vier jaar. 

Roeland Tjebbes is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de Universiteit van Maastricht en is opgeleid als registeraccountant aan de Universiteit van Tilburg. Hij heeft een aantal jaren als accountant gewerkt. Daarna heeft hij financiële managementposities bekleed bij verschillende ondernemingen in de voedings- en diervoersector, onder meer bij Perfetti Van Melle, Nutreco, Vion en de Hoogwegt Group. Hij is ook lid van de raad van commissarissen van Royal Koopmans. 

Rob Kiers - COO (Operationeel directeur)

Rob Kiers

Lid raad van bestuur en executive team
Rob Kiers (1980, Nederlandse nationaliteit) startte in 2021 bij ForFarmers als Director Mergers & Acquisitions (M&A). In het najaar van 2021 werd hem gevraagd daarnaast ook leiding te geven aan het project rondom de herziening van de strategie 2025. In september 2021 werd hij als Director Strategy en M&A lid van het ForFarmers Executive team. Op 5 juni 2023 is hij benoemd tot COO van ForFarmers. Zijn huidige termijn eindigt tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2027. Op dat moment is hij herbenoembaar voor opnieuw een periode van vier jaar.

Rob Kiers is afgestudeerd in International Business aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na zijn studie startte hij zijn carrière als business en project control consultant. Vervolgens heeft hij brede internationale ervaring opgedaan in verschillende commerciële en leidinggevende posities die hij bekleedde bij Nutreco International, onder meer in Oost-Europa, Midden-Oosten, Latijns Amerika en meest recent in Afrika en Azië.

Executive team

Het executive team bestaat uit de bestuursleden en overige leden die het bestuur ondersteunen. Dit zijn de managing directors van Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk en de directeuren voor supply chain, M&A en strategie, en HR.

  • Ernst Friedlaender is managing director ForFarmers Duitsland.
  • Pawel Swierkula is managing director ForFarmers/Tasomix Polen.
  • Steven Read is managing director ForFarmers Verenigd Koninkrijk en stuurt de afdelingen marketing en innovatie aan.
  • Isolde Eleveld-Terwel, Group HR director
  • Ilse Niehof-Duivelshof, Legal & Corporate Affairs director
  • Falko Weinberg, Centre of Excellence & Procurement Director