ForFarmers draagt Marloes Roetgerink voor als lid raad van bestuur

18 maart 2024 - 07:30 uur
Marloes Roetgerink

De raad van commissarissen van ForFarmers N.V. (‘ForFarmers’) draagt Marloes Roetgerink voor om door de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 28 mei 2024 te worden benoemd als lid van de raad van bestuur van ForFarmers. Zij gaat bij haar benoeming de functie van Chief Financial Officer (‘CFO’) vervullen. De benoeming is voor een termijn van vier jaar, eindigend aan het eind van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2028.

Met de voorgenomen benoeming van Marloes Roetgerink heeft ForFarmers een kandidaat gevonden voor de positie van CFO en statutair directeur, die vacant was sinds het vertrek van Roeland Tjebbes per 31 december 2023. De rol van CFO is aansluitend ad interim vervuld door Hans Kerkhoven. Marloes Roetgerink zal op 1 juni 2024 starten bij ForFarmers.

Marloes Roetgerink (44) heeft een academische achtergrond in Industrial Engineering & Management, opgedaan bij University of Twente, en is vervolgens opgeleid tot Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De afgelopen tien jaar vervulde ze senior financiële posities bij Royal FrieslandCampina. Daarvoor was zij tien jaar werkzaam in de voedingsindustrie bij Heineken N.V.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter raad van commissarissen ForFarmers: “Ik ben zeer verheugd dat wij Marloes Roetgerink kunnen voordragen, haar brede ervaring in de agrifood sector is naast haar inhoudelijke kennis van grote waarde voor ForFarmers en onze klanten. Daarbij is de raad van commissarissen van mening dat Marloes Roetgerink een goede aanvulling is in het huidige team van de raad van bestuur.”

Marloes Roetgerink: "Ik ben vereerd en erg enthousiast om als CFO bij ForFarmers aan de slag te gaan. De toewijding van ForFarmers aan een toekomstbestendige, betaalbare en duurzame voedselketen sluit naadloos aan bij mijn persoonlijke waarden en ambities. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn toekomstige collega’s een bijdrage te kunnen leveren aan die missie.”

De belangrijkste elementen van haar contract worden vóór de oproeping van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders op de website van ForFarmers geplaatst.