ForFarmers kondigt bestuurswisseling aan

3 april 2023 - 07:01 uur

De raad van commissarissen van ForFarmers kondigt aan dat Theo Spierings om gezondheidsredenen en privéomstandigheden zijn functie als CEO moet neerleggen. De heer Spierings heeft derhalve besloten zijn jaarcontract eerder te beëindigen. De raad van commissarissen heeft met ingang van 3 april medebestuurder Pieter Wolleswinkel benoemd als CEO van ForFarmers.  

Tevens heeft de raad van commissarissen besloten Rob Kiers voor te dragen als lid van de raad van bestuur van ForFarmers, zodat deze weer uit drie leden zal gaan bestaan. Hiervoor zal op korte termijn een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders worden uitgeschreven.  

Theo Spierings werd op 17 januari 2023 benoemd tot lid en tevens CEO van de raad van bestuur van ForFarmers voor de duur van één jaar. Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen: “Wij betreuren het zeer dat Theo genoodzaakt is zijn functie neer te leggen. Hij heeft in de afgelopen maanden belangrijke accenten gelegd in de implementatie van de eind vorig jaar bekendgemaakt herziene strategie. Zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en transformatie zijn hierbij waardevol geweest. Wij danken Theo voor zijn inbreng en wensen hem het  allerbeste toe.” 

“Pieter Wolleswinkel, op dit moment reeds lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor ForFarmers Nederland, heeft in het afgelopen jaar tijdelijk CEO-taken waargenomen en zich als solide bestuurder bewezen. Met de benoeming van Pieter tot CEO waarborgen we continuïteit, kennis en internationale ervaring in de raad van bestuur. We dragen daarnaast Rob Kiers voor tot lid van de raad van bestuur, eveneens een benoeming uit eigen gelederen. We kennen Rob, in zijn positie als Director M&A en Strategy, als een gedreven professional en zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend past in het bestuursteam onder leiderschap van Pieter”, aldus Jan van Nieuwenhuizen.