ForFarmers nomineert Cees de Jong als lid van de Raad van Commissarissen

3 februari 2017

ForFarmers maakt bekend dat de Raad van Commissarissen heeft besloten om de heer Cees de Jong te nomineren als lid van de Raad van Commissarissen. Deze nominatie zal aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 26 april 2017 worden voorgelegd. De heer Henk Mulder treedt op 26 april 2017 volgens rooster af.

Cees de Jong (1961) is op dit moment President en CEO van het wereldwijd opererende Deense  beursgenoteerde bioscience bedrijf Chr. Hansen, dat duurzame oplossingen ontwikkelt voor de voedings-, nutritionele-, farmaceutische- en agrarische industrieën.

Voordat hij in 2013 tot CEO van Chr. Hansen werd benoemd, heeft Cees de Jong verschillende management- en bestuursfuncties bekleed in de biofarmaceutische- en de voedingsindustrie. Zijn professionele loopbaan startte in 1989 nadat hij zowel zijn Master of Business Administration (MBA) als zijn artsexamen had behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het eerste bedrijf waar hij toetrad was Gist-Brocades (Nederland). Toen dit bedrijf in 1998 werd overgenomen door DSM bleef Cees de Jong aan en werd hij benoemd tot President van de business groep Anti-Infectives. In 2000 stapte hij over naar Campina om daar leiding te geven aan de divisie Industriële Producten, en van 2003 tot 2007 werkte Cees de Jong voor Quest International als President van de smaakstoffendivisie en als lid van de Board van Quest. Vervolgens was hij Chief Operating Officer en lid van de Raad van Bestuur van het biotechnische bedrijf Crucell, dat in 2011 werd overgenomen door Johnson & Johnson.

‘Gezien de brede internationale ervaring van Cees de Jong in grote branche-relevante organisaties, zijn wij bijzonder verheugd hem te kunnen nomineren als lid van onze Raad van Commissarissen. Wij menen dat onze Raad met het aantreden van de heer De Jong wordt versterkt’, aldus Jan Eggink, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ForFarmers. 

Klik hier voor de PDF versie van het bericht.