ForFarmers rondt overname Vleuten-Steijn af

4 oktober 2016

Volgend op het bericht van 22 juli j.l. kondigt ForFarmers vandaag de afronding aan van de overname door ForFarmers Nederland B.V. van VleutenSteijnVoeders B.V. (‘Vleuten-Steijn’) aangezien aan alle voorwaarden is voldaan.

ForFarmers neemt alle aandelen Vleuten-Steijn over. Zoals overeengekomen in de koopovereenkomst wordt 70% van de transactiesom van circa €30 miljoen nu betaald. Het restant wordt betaald na 3 jaar, afhankelijk van het behalen van een aantal reeds bepaalde criteria.Vleuten-Steijn wordt vanaf 1 oktober 2016 geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers.

Vleuten-Steijn is een veevoederonderneming gericht op de varkenssector in voornamelijk Zuidoost-Nederland. De onderneming genereerde in 2015 een omzet van circa €91 miljoen door de verkoop van circa 295.000 ton voeders aan veelal grotere bedrijven in met name het zeugen- en biggensegment. De productie van het voer is door Vleuten-Steijn uitbesteed aan derden.

Met deze acquisitie versterkt ForFarmers haar positie in de Nederlandse varkenssector, met name in de kennis van de grotere en gespecialiseerde bedrijven waar Vleuten-Steijn een sterke reputatie heeft opgebouwd. ForFarmers gelooft in een winstgevende varkenssector voor de lange termijn. Deze overname past in de daarvoor noodzakelijke consolidatie. De specifieke kennis en ervaring van de medewerkers van Vleuten-Steijn draagt bij aan een verdere versterking van de Total Feed-aanpak die ForFarmers reeds aan varkensboeren biedt.