Goedkeuring mededingingsautoriteit voor verkoop Belgische mengvoeractiviteiten ForFarmers aan Arvesta

29 september 2023 - 08:01 uur

De Belgische mededingingsautoriteit heeft de verkoop door ForFarmers van haar Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta vandaag goedgekeurd. Deze transactie was aangekondigd op 4 april 2023 en houdt in dat Arvesta de mengvoeractiviteiten, de medewerkers, de productielocatie in Izegem en de fabriekslocatie in Ingelmunster in West Vlaanderen van ForFarmers België overneemt. 
De ForFarmers verkoopactiviteiten in België van co-producten, de biologische voeders van Reudink en de paardenvoeders van Pavo vormen geen onderdeel van deze transactie. 

De transactie wordt midden oktober afgerond. Dan zal ForFarmers van Arvesta een nettobedrag van €25 miljoen in contanten ontvangen conform de (ver)koopovereenkomst. 

Deze transactie past in de strategische focus van ForFarmers, waarbij de nadruk ligt op ecologisch én economisch rendement. Deze overname is ook in lijn met Arvesta’s voortgezette strategie en het versterkt haar positie op de Belgische markt ten gunste van de klant om zo verder te bouwen aan de landbouw van de toekomst. 

Download persbericht