Overname voer- en ruwvoeractiviteiten Countrywide Farmers goedgekeurd

13 april 2015

De Britse Mededingingsautoriteiten hebben de door ForFarmers voorgenomen acquisitie van de voer- en ruwvoeractiviteiten van Countrywide Farmers plc (“Countrywide”) goedgekeurd. De acquisitie, die op 9 december 2014 is aangekondigd, zal per 1 mei 2015 afgerond zijn. ForFarmers zal de activiteiten van Countrywide die betrekking hebben op mengvoeders, mixen, co-producten, enkelvoudige grondstoffen (met uitzondering van graan) en de ruwvoertak (meststoffen, gras- en maïszaad en inkuiladditieven) overnemen. De transactie omvat ook een langetermijnovereenkomst voor de levering van voer- en ruwvoerproducten die Countrywide in zijn Country Stores verkoopt.

Het over te nemen bedrijfsonderdeel heeft een omzet van € 158 miljoen en een afzet van ongeveer 400.000 ton. De prijs is gebaseerd op een bedrijfswaarde van € 21,1 miljoen (£15,3 miljoen). ForFarmers is reeds hoofdproducent van mengvoeders voor Countrywide.

Iain Gardner, COO van ForFarmers UK: "Deze acquisitie is geheel in lijn met onze Total Feed Business-aanpak. Het uitgangspunt hierbij is dat de klant een nutritionele totaaloplossing krijgt die naadloos aansluit bij zijn doelstellingen en bedrijfssituatie. Naast de voertak heeft ForFarmers ook de ruwvoertak van Countrywide overgenomen, zodat ForFarmers ook in deze belangrijke sector duidelijk aanwezig is. Ik wil hierbij alvast de bijna zestig medewerkers van harte welkom heten die ForFarmers in het Verenigd Koninkrijk gaan versterken."