Yoram Knoop (CEO) treedt af na Algemene Vergadering in 2022

25 november 2021 - 06:58 uur

ForFarmers kondigt aan dat Yoram Knoop, CEO en lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V.  aftreedt na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 14 april 2022, de datum waarop zijn huidige zittingstermijn afloopt. Dit is in gezamenlijk overleg tussen Yoram Knoop en de Raad van Commissarissen besloten.

“Na 8 jaar aan het roer te hebben mogen staan van dit prachtige bedrijf is het voor mezelf en voor de onderneming een natuurlijk moment voor een nieuwe fase. Ik ben trots op ForFarmers en op wat we met onze missie For the Future of Farming vooral voor klanten hebben bereikt evenals op de constructieve samenwerking met collega’s. In de komende maanden blijf ik met al mijn energie en toewijding werken aan de uitvoering van onze management-agenda”, aldus Yoram Knoop.

Yoram Knoop trad in november 2013 aan bij ForFarmers en werd met ingang van 1 januari 2014 benoemd tot CEO van ForFarmers. Hij zal tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2022 operationeel blijven als CEO.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ForFarmers: “Hoewel Yoram nog tot en met 14 april aanstaande in functie is als CEO, is een woord van dank, gezien zijn enorme inzet voor ForFarmers en haar stakeholders, nu al zeer op zijn plaats. Sinds zijn aantreden, heeft Yoram de onderneming van een ambitieuze coöperatie verder ontwikkeld naar het leidende voerbedrijf in Europa. Onder zijn leiding is de stap gemaakt naar de groeimarkt Polen en is de portefeuille meer in balans gebracht door een versterking in de pluimveesector. Ook heeft hij duurzaamheid verankerd in de strategie van ForFarmers.”

Het proces voor het vinden van een nieuwe CEO is gestart.
In het licht van de veranderingen en uitdagingen in de agrarische sector zal ForFarmers de komende periode de strategie Build to Grow 2025 evalueren en waar nodig aanscherpen.