AgruniekRijnvallei neemt het 50%-aandelenbelang in Subli over van ForFarmers

1 juli 2014

AgruniekRijnvallei neemt per 15 juli het 50%-aandeel Subli B.V. (‘Subli’) van ForFarmers over en wordt daarmee 100% eigenaar van Subli. Beide partijen hebben de overtuiging dat de nieuwe structuur leidt tot maximale schaal- en efficiëntievoordelen voor de productie van Subli paardenvoederproducten.

Vanaf het moment van overdracht van de aandelen is AgruniekRijnvallei volledig verantwoordelijk voor de productie en levering van Subli-paardenvoeders. Het assortiment, de kwaliteit van de producten en de advisering blijven ongewijzigd.

Door de aankoop wordt AgruniekRijnvallei 100%-eigenaar van twee merken paardenvoer: Subli en Masters. "Door een groter volume paardenvoeders kunnen we inkoop, productie, logistiek en kennis verder optimaliseren", aldus Johan Schuttert, commercieel directeur bij AgruniekRijnvallei.

"ForFarmers is eigenaar van het internationale paardenvoermerk Pavo en wil zich in de paardenmarkt hier op concentreren", aldus Jan Potijk, directeur van ForFarmers Nederland. Voor een deel van de paardenvoerklanten van ForFarmers Hendrix die nu Subli-producten afnemen gaat ForFarmers vanaf 15 juli paardenvoeder onder eigen merk produceren en leveren.