ForFarmers draagt exportactiviteiten over aan strategisch partner Nutreco

19 december 2014

ForFarmers B.V. (“ForFarmers”) draagt haar exportactiviteiten voor de landen waarin zij niet primair actief is per 1 januari 2015  over aan Nutreco. Dit betreft voornamelijk de export van jongdiervoeders door BOCM PAULS International (Verenigd Koninkrijk) en vertegenwoordigt een omzet van € 8,5 miljoen. Alle activiteiten met betrekking tot voedingsconcepten voor jonge dieren blijven verder een essentieel onderdeel van de total feed business van ForFarmers in de landen waarin de organisatie actief is (Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België). De overdracht heeft gevolgen voor een aantal werknemers van BOCM PAULS International; waar mogelijk gaan zij binnen ForFarmers een andere functie bekleden.

BOCM PAULS International is in 1994 gestart met haar exportactiviteiten, die zich sinds die tijd positief ontwikkeld hebben. Hierbij werken ze intensief samen met distributeurs en klanten in diverse Europese landen. Om de overdracht van de exportactiviteiten van BOCM PAULS International naar Nutreco zo soepel mogelijk te laten verlopen voor distributeurs en klanten, zal een aantal internationale merken van BOCM PAULS International voor een bepaalde periode aan Nutreco in licentie worden gegeven. De reden om de exportactiviteiten aan Nutreco over te dragen is dat zij deze klanten nog betere oplossingen kan bieden op het moment dat zij met deze distributeurs direct gaat samenwerken; zij kunnen in de diverse exportlanden profiteren van elkaars kennis en sterke punten.

Yoram Knoop over de overdracht:
“Als onderdeel van de onlangs vernieuwde strategische samenwerking tussen ForFarmers en Nutreco, hebben we de (combinatie van) sterke punten van beide bedrijven geanalyseerd. Hieruit bleek dat we onze internationale markten voor jongdiervoeders op de lange termijn beter kunnen bedienen met de kwaliteiten die Nutreco in huis heeft. Onze distributeurs en klanten merken in principe weinig van deze overdracht; het enige is dat in de toekomst de productie waarschijnlijk wordt overgeplaatst naar gespecialiseerde productiefaciliteiten elders in Europa, waar beter ingespeeld kan worden op de wensen in de verschillende landen. Innovaties in en het verder ontwikkelen van voeders voor jonge dieren zijn speerpunten van Nutreco; het bedrijf investeert dan ook aanzienlijk in deze activiteiten. Uiteraard blijven onze teams nauw samenwerken met het Nutreco-team.”