ForFarmers neemt HST Feeds Ltd. over

3 februari 2014

ForFarmers heeft vandaag bekendgemaakt 100% van het aandelenkapitaal van HST Feeds Ltd. over te nemen. De betaalde prijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van € 15 miljoen, inclusief liquide middelen. HST Feeds Ltd. heeft haar hoofdkantoor in Crewe in Cheshire en verkoopt ongeveer 140.000 ton rundvee- en pluimveemengvoer in het noordwesten van Engeland.

HST Feeds Ltd. werd opgericht in 1972. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een sterke organisatie door te werken volgens het principe van operational excellence en het leveren van innovatieve producten en voerprogramma’s met toegevoegde waarde voor haar klanten.

HST Feeds Ltd. wordt onderdeel van BOCM PAULS, de ForFarmers Business Unit in Engeland.

Iain Gardner, COO van ForFarmers in Engeland licht toe: “Evenals elders in de UK, is de veehouderijsector in het noordwesten de laatste jaren sterk geconsolideerd en bestaat uit toegewijde professionele ondernemers. Met de overname van HST Feeds Ltd. continueert ForFarmers haar leidende rol in de consolidatie van de voersector, zowel in Engeland als op het Europese vasteland. Door continu te werken aan efficiency en innovaties blijven we concurrerend. Het innovatieve vermogen van zowel HST Feeds Ltd. als ForFarmers en het combineren van het beste van beide partijen is in het voordeel van onze klanten, nu en in de toekomst.”

Tom Hiley, directeur van HST Feeds Ltd. vult aan: “Door de strengere eisen van de retail en de noodzaak om kosten in de hand te houden, hadden we een gelijkgestemde partner nodig om de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Synergievoordelen en de combinatie van het beste van beide bedrijven betekenen een rendementsvoordeel voor onze huidige en toekomstige klanten. Met onze lokale kennis en de middelen van ForFarmers zijn we in staat de uitdagingen van deze tijd aan te gaan en leveren we toegevoegde waarde aan de toekomstige rundvee- en pluimveeboeren in het noordwesten van Engeland.”

“Het is een feit dat het tempo van de consolidatie in de voedingsmiddelenbranche en de landbouwsector toeneemt. ForFarmers’ groeistrategie sluit hierop aan, we blijven kijken naar kansen om de onderneming voor de lange termijn verder te ontwikkelen. We blijven invulling geven aan de ’total feed business’-aanpak voor een breder klantenbestand inzake onze kernactiviteiten”, aldus Yoram Knoop, CEO van ForFarmers.