ForFarmers neemt voer- en ruwvoedertak van Countrywide over

9 december 2014

ForFarmers B.V. (“ForFarmers”) kondigt aan de voer- en ruwvoedertak van Countrywide Farmers plc  (“Countrywide”) over te nemen. Countrywide is een toonaangevende leverancier van producten en diensten in het Verenigd Koninkrijk (UK). Deze worden aangeboden via winkels en via directe verkoop aan veehouders. ForFarmers neemt de activiteiten op het gebied van mengvoeders, mixen, co-producten, enkelvoudige grondstoffen (met uitzondering van graan) en de ruwvoedertak (meststof, gras- en maïszaad en inkuiladditieven) van Countrywide over. De transactie omvat ook een langetermijn overeenkomst voor de levering van voer- en ruwvoerproducten die Countrywide in haar winkels verkoopt. De overname vertegenwoordigt een omzet van €158,- miljoen en een afzet van ongeveer 400.000 ton. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Britse mededingingsautoriteiten. De prijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van € 19,3 miljoen, gecorrigeerd voor liquiditeiten en bankschulden. ForFarmers is reeds hoofdproducent van mengvoeders voor Countrywide.

Iain Gardner, COO ForFarmers UK: “ForFarmers werkt al sinds 2005 succesvol samen met Countrywide. Countrywide is een uitstekend voorbeeld van een veevoerbedrijf waarbij de verkoop van algemene en specialistische voerproducten van oudsher wordt gecombineerd met deskundig voederadvies aan klanten. We heten de 60 werknemers van Countrywide welkom die met hun kennis en vaardigheid de overstap maken naar ForFarmers UK, zodra de overname is afgerond.

ForFarmers heeft ambitieuze doelen voor de groei van het bedrijf in de UK. Dit jaar hebben we de voordelen gezien die de overnames van HST Feeds en Wheyfeed met zich mee hebben gebracht. Met de overname van Countrywide kunnen we onze ‘The Total Feed Business’-aanpak aanbieden aan nog meer klanten op de markten waarin wij actief zijn.”

Yoram Knoop, CEO ForFarmers: “De wensen van klanten veranderen, zowel in de UK als in de rest van Europa. De schaal en de complexiteit in de landbouw worden steeds groter. Boeren vragen steeds meer (voer)oplossingen op maat, die een meerwaarde vormen voor hun bedrijf. ForFarmers speelt hierop in met haar ‘The Total Feed Business’-aanpak. Hierbij leveren we voerproducten in elke vorm de klant het nodig heeft. Voor rundveebedrijven betekent dit ook voeding voor de plant met bijbehorend advies. De overname van Countrywide’s ruwvoedertak zorgt ervoor dat ForFarmers op deze markt in de UK duidelijk aanwezig zal zijn. Deze overname sluit volledig aan bij de uitbreiding van ons producten- en dienstenportfolio, een van de pijlers onder de ForFarmers-strategie. We verwachten dat de overname in 2016 een positieve invloed zal hebben op onze winst per aandeel.”