ForFarmers neemt Wheyfeed Ltd (UK) over

2 juli 2014

ForFarmers B.V. kondigt vandaag aan 100% van het aandelenkapitaal van Wheyfeed Holdings Ltd, eigenaar van Wheyfeed Ltd, over te nemen. Wheyfeed Ltd, gevestigd nabij Nottingham, verkoopt en distribueert in Groot-Brittannië per jaar meer dan 200.000 ton vloeibare bijproducten. De onderneming heeft 82 medewerkers in dienst, beschikt over een vloot van 35 tankwagens en de omzet bedroeg in 2013 € 12,52 miljoen.
De betaalde prijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van € 5,0 miljoen. De overname zal in 2014 bijdragen aan ForFarmers’ winst per aandeel. Wheyfeed Ltd wordt onderdeel van ForFarmers UK.


Iain Gardner, COO ForFarmers (UK): "Deze overname bouwt voort op de ‘Total Feed Business’-aanpak van ForFarmers: het aanbieden van volledige voeroplossingen in welke vorm klanten het ook willen hebben. Vloeibare bijproducten van de levensmiddelen- en biobrandstofindustrie vormen voor veel veehouders een belangrijk onderdeel van het veevoerrantsoen. De diervoedersector biedt de levensmiddelenindustrie op deze manier een duurzame markt voor deze producten. De overname van Wheyfeed Ltd is een belangrijke toevoeging aan ons huidige portfolio bijproducten, enkelvoudige voeders en mineralen. Hierdoor kunnen we een breder productenpakket aanbieden aan rundvee-, varkens- en pluimveehouders."

"ForFarmers heet de medewerkers van Wheyfeed Ltd graag welkom; zij brengen een schat aan ervaring mee op het gebied van vloeibare diervoerders", aldus Iain Gardner.

De overname is in lijn met de groeistrategie van ForFarmers en de doelstelling om haar leidende positie in de markt te consolideren en uit te breiden.