ForFarmers sluit nieuwe kredietfaciliteit af

21 oktober 2014

ForFarmers sluit nieuwe kredietfaciliteit af voor een flexibelere, uniforme financieringsstructuur met gunstige voorwaarden

ForFarmers B.V. meldt dat het een overeenkomst heeft gesloten voor een doorlopende kredietfaciliteit van € 300 miljoen in meerdere valuta (de “nieuwe faciliteit”). Deze nieuwe faciliteit vervangt de bestaande faciliteiten bij ForFarmers B.V. en BOCM PAULS Ltd., ter waarde van respectievelijk € 120 miljoen en £ 86 miljoen, met looptijden tot 2015, 2017 en 2019.

De nieuwe faciliteit wordt gefinancierd door het bankenconsortium van het bedrijf, bestaande uit ABN AMRO, BNP Paribas, Lloyds Bank PLC en de Rabobank.

De overeenkomst voor de nieuwe faciliteit, die een looptijd heeft tot 31 januari 2020, bevat concurrerende financiële bepalingen en standaardconvenanten met betrekking tot de bedrijfsschuld. De nieuwe faciliteit is ongedekt en bedoeld voor algemene bedrijfsactiviteiten. De bestaande financieringsstructuur is vernieuwd om de voorwaarden van de diverse bestaande faciliteiten op te kunnen nemen in een nieuwe financieringsstructuur.

De nieuwe faciliteit betekent voor ForFarmers B.V. een grotere, flexibelere en uniforme financieringsstructuur met gunstige voorwaarden. Dit biedt ForFarmers optimale ondersteuning bij de organische groei en de acquisities waarmee het bedrijf zijn strategie wil verwezenlijken.