Diervoederindustrie dekt palmoliefootprint collectief af

13 juli 2015

In 2015 wordt de palmolie footprint van de Nederlandse diervoederindustrie volledig afgedekt. Dit geldt voor alle in Nederland geproduceerde en geconsumeerde dierlijke producten. Hiermee komt de Nederlandse diervoederindustrie haar commitment volledig na.

Berichtgeving van het Wereld Natuur Fonds (WWF) vandaag in de media is onjuist. Alle bedrijven van Nevedi hebben begin deze week een rekening in hun bus gehad om gezamenlijk de kosten voor de aankoop van Greenpalm certificaten te kunnen voldoen.

In 2014 is er een uitgebreide voorlichtingscampagne geweest richting de bedrijven van Nevedi en de leden hebben in april van dit jaar in de Algemene Ledenvergadering afgesproken om in 2015 collectief de benodigde certificaten te kopen om de footprint van de sector af te dekken. Ook wordt er toegewerkt naar inregeling van het afdekken van de palmoliefootprint per individueel bedrijf.

Ondanks het ontbreken van een marktvraag naar het gebruik van duurzame palmolie in diervoeder komt Nevedi wel haar commitment volledig na volgens het convenant dat gesloten is met de partijen van de Task Force Duurzame Palmolie.

Meer achtergrondinformatie kunt u vinden in het 'Standpunt Duurzame Palmolie' op de website van Nevedi.

(Bron: Nevedi)