ForFarmers benoemt nieuwe directeur Nutrition Innovation Centre (NIC)

30 april 2018

Per 1 juli aanstaande benoemt ForFarmers Ad van Wesel (55 jaar) tot Directeur van het Nutrition Innovation Centre (NIC) van ForFarmers. Innovatie en onderzoek vormen een kernelement van de strategie van ForFarmers en zijn ondergebracht in het NIC. Via het NIC werkt ForFarmers voortdurend aan het verbeteren van de prestaties van haar producten door het verbeteren van onder andere de voerefficiëntie. Maatschappelijke kwesties, zoals diergezondheid en dierenwelzijn, vermindering van medicijngebruik, impact van de veehouderij op het milieu en benutting van grondstoffen zijn andere belangrijke onderzoeksthema’s.

De heer van Wesel heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring als Technisch en R&D teamleider bij Provimi en Cargill. Van Wesel brengt ruime ervaring mee in het leiden van nutritie- en innovatieteams, alsmede ervaring in samenwerking met kennisinstituten, proefboerderijen en ontwikkeling van voedingsconcepten. De huidige functie van Van Wesel is Global Species Technology Leader Varkens bij Cargill. Ad van Wesel heeft de Nederlandse nationaliteit en zal gevestigd zijn op het hoofdkantoor van ForFarmers te Lochem.

Directeur Nutrition Innovation Centre
Als Directeur NIC stuurt Van Wesel het centraal georganiseerde team van dierspecifieke voerdeskundigen en innovatiemanagers aan. Het NIC is verantwoordelijk voor het onderzoeks- en innovatieprogramma van ForFarmers, evenals voor de technische prestatie van de producten die aan de klanten geleverd worden. Het NIC werkt nauw samen met zowel de sectorteams van ForFarmers in de verschillende landen, als met de strategische partners van ForFarmers, zoals Nutreco, waarmee gezamenlijke innovatieprojecten worden ondernomen. Jaarlijks voert het NIC zo’n 40 tot 50 onderzoeksprojecten uit.