ForFarmers breidt fabriek in Izegem uit

21 september 2021 - 16:30 uur

ForFarmers gaat de opslagcapaciteit van de fabriek in Izegem (België) vergroten en voert tevens een modernisering van deze fabriek door. Tegelijkertijd heeft ForFarmers besloten de productielocatie Ingelmunster te sluiten en de volumes naar verwachting in het vierde kwartaal 2022 over te hevelen naar de hiervoor aangepaste fabriek in Izegem. Hiermee kiest ForFarmers voor een efficiënter en duurzamer productieproces. In lijn met de strategie Build to Grow 2025 investeert ForFarmers voortdurend in verbetering van processen en systemen. Doel is te komen tot een optimale bedrijfsvoering, waarbij het continu werken aan de beste kwaliteit voor de klanten voorop staat.

Optimaliseren voor de toekomst

Om klanten ook in de toekomst kwaliteitsvoeders en een nog betere service te kunnen bieden, heeft ForFarmers ervoor gekozen om één van de twee huidige fabrieken te moderniseren tot een efficiënte en duurzame productielocatie. Na een grondige analyse bleek investeren in de productielocatie Izegem de beste keuze. De productieactiviteiten in Ingelmunster worden hierdoor eind 2022 stopgezet.

Daarnaast is ervoor gekozen de productie van pluimveevoeders, zowel voor legpluimvee- als voor vleeskuikenhouders, onder te brengen in een andere fabriek, waarover later zal worden gecommuniceerd. Een en ander houdt in dat de productie van varkens- en rundveevoeders vanaf begin 2023 volledig in de productielocatie Izegem zal gaan gebeuren.

Gewaarborgde kwaliteit voor de klant

De productielocatie in Ingelmunster blijft tot eind 2022 operationeel. De kwaliteit van het voer, de diensten en levervoorwaarden blijven ongewijzigd.

Algemeen Directeur ForFarmers België Tom Timmerman: “We onderstrepen met de aanpassing van de fabriek in Izegem het belang dat we hechten aan het leveren van een constante kwaliteit van voeders en een hoge leveringsbetrouwbaarheid. Door de vergrote opslagcapaciteit kunnen we straks gebruikmaken van een nog ruimere keuze aan grondstoffen die door ons ervaren team wordt verwerkt tot innovatieve en duurzame voederconcepten. Hiermee geven we een antwoord op klantbehoeftes van vandaag en de toekomst.”

Behoud ervaren operations team

De zorg voor de werknemers is uiterst belangrijk. ForFarmers streeft er dan ook naar om alle medewerkers van de productielocatie Ingelmunster na sluiting te kunnen overplaatsen naar Izegem.