ForFarmers brengt haar Nederlandse productie van biologische voeders samen op Reudink-locatie

14 mei 2019 - 07:04 uur

Reudink, onderdeel van de ForFarmers groep en actief in biologische voeders, nam in oktober 2018 Van Gorp Biologische Voeders B.V. (Van Gorp Bio) over. Met ingang van 1 juli aanstaande brengt ForFarmers de productieactiviteiten van Van Gorp Bio, die op dit moment in Schalkwijk plaatsvinden, over naar de productielocatie van Reudink in Lochem. Tevens gaat vanaf deze datum Van Gorp Bio verder onder de merknaam Reudink.

Sinds de overname in oktober is in eerste instantie de focus gelegd op het voorbereiden van de integratie van onder andere de verkoopactiviteiten van Van Gorp Bio in de Reudink-organisatie. De bundeling van krachten van de verkoopteams van beide organisaties staat in het teken van het verder verbeteren van het serviceniveau naar klanten. In dit kader is nu ook besloten de productie van de voeders van Van Gorp Bio naar de Reudink-fabriek in Lochem over te hevelen om daarmee de supply chain van de biologische voeders efficiënter in te richten.

Deze beslissing past eveneens in de aangekondigde efficiencyplannen van ForFarmers. Hierin is een van de doelstellingen om, waar mogelijk, fabrieken samen te voegen en de supply chain in zijn algemeenheid verder te verbeteren. Er is nog geen beslissing genomen over hoe de fabriek in Schalkwijk in de toekomst eventueel kan worden ingezet.

Voor de zeven betrokken productiemedewerkers van Van Gorp Bio betekent het stopzetten van de productie in Schalkwijk dat de werkzaamheden op deze locatie verdwijnen. ForFarmers onderzoekt de mogelijkheden tot herplaatsen van deze medewerkers.