ForFarmers draagt Chris Deen voor als CEO

13 april 2022 - 21:30 uur
Afbeelding: Chris Deen.jpg

De raad van commissarissen van ForFarmers N.V. draagt de heer Chris Deen voor, om door de algemene vergadering van aandeelhouders te worden benoemd als lid van de raad van bestuur van ForFarmers met ingang van 1 juli 2022. De heer Deen gaat bij zijn benoeming de functie van Chief Executive Officer (‘CEO’) vervullen. Binnenkort wordt hiervoor een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (‘BAvA’) bijeengeroepen, die naar verwachting plaats vindt in juni 2022. 

Chris Deen (55) is op dit moment CEO van Aviko, één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld en dochteronderneming van coöperatie Royal Cosun. Hij startte daar begin 2020. Ondanks de uitbraak van de Covid-pandemie heeft hij zijn opdracht om de succesvolle groeistrategie van Aviko voort te zetten gestalte kunnen geven, door op het juiste moment de juiste keuzes te maken.

Chris Deen heeft bedrijfseconomie en informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is tevens opgeleid als registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij EY als accountant en stapte in 1996 over naar Sara Lee/Douwe Egberts. Daar bekleedde hij tot 2010 verschillende functies, waaronder CFO van Douwe Egberts Coffee Systems in Nederland en Algemeen Directeur van Sara Lee International Foodservice Iberia (Barcelona, Spanje). Bij Bakkersland, indertijd de grootste bakkerijproducent in Nederland, vervulde Chris Deen tussen 2012 en 2016 eerst de CFO en vervolgens de CEO positie. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko, was hij COO en Integratie Directeur van Euroma (producten op basis van kruiden en specerijen). 

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers: ‘We zijn verheugd dat we Chris Deen kunnen voordragen als CEO. Zijn brede, internationale ervaring in de voedingssector wordt gekenmerkt door het tot stand brengen van succesvolle veranderingstrajecten bij leidende bedrijven in snel veranderende en uitdagende marktomstandigheden. Hij heeft een innemend en besluitvaardig karakter. Wij zijn van mening dat hij goed past bij de andere leden van de raad van bestuur en het executive team en dat hij de eigenschappen en ervaring heeft, om de ontwikkeling van ForFarmers positief te beïnvloeden.’

De voorgenomen benoeming van Chris Deen houdt verband met het aftreden van de huidige CEO van ForFarmers, Yoram Knoop, na de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april aanstaande. In de periode tussen 14 april en 1 juli zal Roeland Tjebbes naast zijn taken als CFO van ForFarmers ook tijdelijk de CEO positie vervullen. 
Zoals eerder aangekondigd is ForFarmers voornemens de uitkomst van de evaluatie van de strategie bekend te maken enige tijd na het aantreden van de nieuwe CEO.