ForFarmers en Garant-Tiernahrung gaan samenwerken

26 januari 2016

ForFarmers en Garant-Tiernahrung uit Oostenrijk hebben besloten om te gaan samenwerken binnen het segment "automatische melksystemen" (AMS). Vanaf januari 2016 ondersteunt ForFarmers Duitsland de Garant-Tiernahrung GmbH gedurende een periode van drie jaar bij het uitbouwen van een leidende positie op de Oostenrijkse markt binnen het segment AMS.

De kernpunten van de samenwerking zijn enerzijds de opleiding van melkrobotspecialisten, zowel theoretisch als praktisch, en anderzijds het gebruik van het robotanalyseprogramma. In het kader van de samenwerking is daarnaast ook afgesproken dat er ondersteuning zal worden geboden bij het organiseren van AMS-workshops en dat er robotbedrijven zullen worden bezocht in Duitsland en Nederland.

Garant levert veilig voeder op maat, "made in Austria", aan Oostenrijkse boeren. Als mengvoederproducent zorgt Garant-Tiernahrung GmbH samen met de licentiepartners in Karinthië, Salzburg en Tirol dat heel Oostenrijk wordt voorzien van mengvoeder uit de coöperatieve agrarische sector. Met een jaarlijkse afzet van meer dan 500.000 ton is Garant in Oostenrijk marktleider in de mengvoedersector.

ForFarmers is er trots op dat hun AMS-specialisten ook buiten de landsgrenzen een uitstekende naam hebben opgebouwd. Door het delen van kennis wordt leerervaring opgedaan en bereiken beide partijen een verdere verhoging van het kennisniveau.