ForFarmers en Nedap ontsluiten data van het individuele varken

16 maart 2016

ForFarmers en Nedap, een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van technologie voor de varkenshouderij, gaan samenwerken binnen een nieuw project. Dit project richt zich op het verzamelen en analyseren van data van het individuele varken. Hierdoor wordt het mogelijk om zeugen op maat te voeren gedurende de hele productiecyclus van het dier.

In het project combineren beide bedrijven hun expertise om meer en beter gebruik te maken van bestaande en nieuwe data. Dit moet resulteren in een betere voerprestatie, lagere ziektedruk, een langere levensduur van de zeug en een algehele betere gezondheid van de dieren.

Het project gaat proefdraaien op een varkenshouderijbedrijf in Nederland. De data van een zeugenbedrijf met 700 zeugen worden gecombineerd met de bestaande data in een Nedap voersysteem. Met de gecombineerde data kunnen de nutritionisten van ForFarmers o.a. de samenstelling van de voeders verder optimaliseren.

De eerste resultaten worden begin 2017 verwacht.

Meer informatie leest u in het persbericht.

V.l.n.r. Leon Marchal (Director Nutrition & Innovation ForFarmers), Jan Fledderus (Innovation Manager Piglets ForFarmers), Bert Pappot (varkenshouder, betrokken bij de testen), Gerard Weijers (Sales Manager Nedap), Chiel van Lenthe (Product Manager Nedap)

V.l.n.r.: Leon Marchal (Director Nutrition & Innovation ForFarmers),  Jan Fledderus (Innovation Manager Piglets ForFarmers), Bert Pappot (varkenshouder), Gerard Weijers (Sales Manager Nedap), Chiel van Lenthe (Product Manager Nedap)