ForFarmers kondigt voorstel aan voor verplaatsing voerproductie vanuit Crewe naar andere ForFarmers locaties in het Verenigd Koninkrijk

4 juli 2019 - 06:58 uur

ForFarmers UK maakt bekend van plan te zijn de locatie in Crewe (UK) te sluiten in het laatste kwartaal van 2019. Dit is in lijn met de efficiencyplannen die ForFarmers N.V. eerder dit jaar bekendmaakte. De plannen zijn om het voervolume, dat op dit moment wordt geproduceerd in de fabriek in Crewe, te verplaatsen naar de nabije ForFarmers locaties in Newcastle under Lyme, Selby en Preston. De voorgestelde sluiting van de fabriek in Crewe hangt af van het vereiste consultatieproces met de betrokken medewerkers. Dit proces is ook van toepassing op medewerkers van de fabriek in Newcastle under Lyme, vanwege mogelijke organisatorische veranderingen. Het consultatieproces start vandaag.

Eerder dit jaar maakte ForFarmers N.V. efficiencyplannen bekend om de operationele kosten van de groep met €10 miljoen te verminderen in 2021 (vergeleken met 2018). Deze plannen zijn inclusief het voornemen van ForFarmers om de supply chain te optimaliseren, zowel voor wat betreft het moderniseren van bestaande fabrieken als de geografische verdeling van de fabriekslocaties.

ForFarmers UK heeft 14 productielocaties (productie- en mengfabrieken). ForFarmers UK ziet nu de mogelijkheid om voervolumes die op dit moment in Crewe worden geproduceerd te verplaatsen naar de nabije locaties in Newcastle under Lyme, Selby en Preston waar voldoende productie- en logistieke capaciteit aanwezig is. Hiermee wordt de algehele benutting van de fabrieken verbeterd en daardoor worden supply chain kosten geoptimaliseerd. Gedurende de verplaatsing van de productie van de fabriek in Crewe ligt de prioriteit op het behouden en verbeteren van klanttevredenheid door continu goede kwaliteit voeders en excellente service aan klanten te leveren. Er is nog geen beslissing genomen over de toekomst van de fabriek in Crewe.

De voorgestelde plannen zouden leiden tot het ontslag van ongeveer 23 mensen. Een specifiek projectteam is aangesteld om te zorgen voor een soepele transitie en om een volledig en eerlijk consultatieproces uit te voeren