ForFarmers operationele voortgangsrapportage derde kwartaal 2016

23 november 2016

Derde kwartaal 2016 kernpunten:

 • Volume Total Feed licht gedaald
 • Brutowinst:
  - lichte stijging bij gelijkblijvende koersen
  - door devaluatie Britse pond per saldo daling
 • EBITDA groei in lijn met verbeteringen eerste halfjaar 2016

  ForFarmers heeft een sterk derde kwartaal (Q3) 2016 gehad, met een EBITDA groei die in lijn ligt met de verbetering zoals gerapporteerd in het eerste halfjaar. Autonoom daalde het volume Total Feed dat werd verkocht in het derde kwartaal licht. Zowel lagere grondstofprijzen, die aan klanten worden doorgegeven, en de translatie van het gedevalueerde Britse pond naar euro zorgden voor een lagere omzet. De brutowinst liet bij gelijkblijvende koersen een kleine stijging zien. Inclusief het valuta-effect was er per saldo sprake van een daling. 

  “Door een sterke focus op kostenbeheersing en verdere implementatie van het One ForFarmers programma liggen wij op koers met de realisatie van onze Horizon 2020-strategie en de eerder afgegeven doelstelling ten aanzien van een gemiddelde EBITDA groei van in de ‘mid single digits’  bij gelijkblijvende koersen”, aldus Yoram Knoop, CEO van ForFarmers. 

  In het derde kwartaal werd de overname van Vleuten-Steijn Voeders aangekondigd, in lijn met een van de pijlers van de strategie. Begin oktober werd deze acquisitie afgerond waardoor er vanaf het vierde kwartaal sprake is van een versterkte positie in de zeugen- en biggensector met name bij grotere varkenshouders in Zuidoost-Nederland en Duitsland. De integratie is inmiddels gestart. 

  Klik hier om het hele persbericht te openen