ForFarmers versterkt positie in Nederlandse varkenssector door overname Vleuten-Steijn

22 juli 2016

ForFarmers Nederland B.V. heeft vrijdag 22 juli 2016 een overeenkomst getekend met VleutenSteijnVoeders B.V. (‘Vleuten-Steijn’), een veevoederonderneming gericht op de varkenssector, voornamelijk in Zuidoost-Nederland. De overname is in lijn met de strategie van ForFarmers om te groeien, zowel autonoom als door middel van acquisities.

In 2015 genereerde Vleuten-Steijn een omzet van circa €91m door de verkoop van circa 295.000 ton voeders aan veelal de grotere bedrijven in de varkenssector in Nederland en Duitsland, met name in het zeugen- en biggensegment. De productie van het voer is door Vleuten-Steijn uitbesteed aan derden.

Met deze acquisitie versterkt ForFarmers haar positie in de Nederlandse varkenssector, met name in de kennis van de grote en gespecialiseerde bedrijven waar Vleuten-Steijn een sterke reputatie heeft opgebouwd. ForFarmers wil deze kennis graag benutten en tevens aanbieden aan haar klanten.
Directeur ForFarmers Nederland, Jan Potijk: “Wij geloven in een winstgevende varkenssector voor de lange termijn. Deze overname past in de daarvoor noodzakelijke consolidatie. De specifieke kennis en ervaring van de medewerkers van Vleuten-Steijn draagt bij aan een verdere versterking van onze Total Feed-aanpak die wij reeds aan onze varkensboeren bieden”.

De huidige eigenaren van Vleuten-Steijn, Bart van der Vleuten en Henk van der Steijn, zijn ervan overtuigd dat door deze overname de positie van hun klanten en van de varkenshouderij in zijn algemeenheid wordt versterkt: “ForFarmers is een zeer ambitieus bedrijf dat erop gericht is het aanbod van voeders met bijbehorend advies zo professioneel en efficiënt mogelijk in te richten”.
Vleuten-Steijn zal als zelfstandige eenheid binnen ForFarmers actief blijven, waarbij de twee directeur-eigenaren en 10 medewerkers van Vleuten-Steijn na voltooiing van de overname in dienst blijven bij Vleuten-Steijn.

ForFarmers neemt alle aandelen van VleutenSteijnVoeders B.V. over. De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten.