Fermentatieconcept varkenshouderij wint publieksprijs bij uitreiking Herman Wijffels Innovatieprijs 2015

13 november 2015


Van Asten Group, Weda Holland en ForFarmers hebben met hun gezamenlijke concept voor fermentatie van varkensvoer de publieksprijs van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept.  De samenwerkende partners hebben de dag van de uitreiking aangegrepen voor de lancering van Ferment+. Onder deze naam wordt het prijswinnende concept vanaf vandaag in de markt aangeboden.

Ferment+ was één van de 12 finalisten voor de prestigieuze innovatieprijs van de Rabobank die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt. Naast het winnen van de publieksprijs behaalde Ferment+  een fraaie tweede plaats in de categorie Food & Agri.

Met het innovatieve voerconcept spelen de samenwerkende partners in op de groeiende belangstelling voor fermentatie in de varkenshouderij. Het innovatieve concept stelt varkenshouders in staat om op het eigen bedrijf melkzuurrijk varkensvoer van hoge kwaliteit te produceren. Met dit voer gaat de gezondheid en kwaliteit van de biggen en vleesvarkens er zichtbaar op vooruit. De dieren groeien beter met minder of dezelfde hoeveelheid voer, hebben minder medicijnen nodig en produceren minder mest. Dit kan de varkenshouder een financieel voordeel opleveren van  € 1,30 per big en € 3,- per vleesvarken.  De investering in fermentatie kan zo in twee tot vier jaar worden terugverdiend.

Afgezien van het financiële voordeel is het plezierig werken met gezonde varkens en gemakkelijk toepasbaar vloeibaar voer dat lang stabiel en homogeen blijft. Dankzij gebruik van lokale grondstoffen en  verlaging van het voerverbruik en de mestproductie per dier draag Ferment+ ook in belangrijke mate bij aan de duurzaamheid van de varkenshouderij.

Meer informatie?
Meer informatie over de bouwstenen en de voordelen van Ferment+  leest u in deze brochure
Bekijk ook de video die is gemaakt ten behoeve van de finaleplaats voor de Herman Wijffels 

Fermentatieconcept varkenshouderij wint publieksprijs bij uitreiking Herman Wijffels Innovatieprijs 2015
Publieksprijs fermentatieconcept